• Nederlands
  • Deutsch
  • English

Nieuws

VIB in de media in het vakblad Grondig

maandag, 12 februari 2018

Veehouders zullen de komende jaren veel meer aandacht gaan besteden aan de ruwvoerproductie. Om kosten te besparen, maar ook om
te voldoen aan de maatschappelijke trend van veel meer lokaal geproduceerd voedsel. Lees onze visie op de ruwvoerproductie in het interview met Alidus Hidding in het vakblad Grondig.

Lees meer


Stel jouw bekalkingsplan op

donderdag, 17 augustus 2017

In ons voederwinningsadvies hebben wij veel aandacht voor de bodem. Dit doen wij omdat een goede opbrengst van ons land begint bij een uitgebalanceerde bodem.

Lees meer


Jubileum

donderdag, 27 juli 2017

VIB bestaat 30 jaar, een mijlpaal die wij danken aan onze trouwe klanten en partners. Graag willen we dit met jou vieren op vrijdag 15 september. We organiseren een feestelijke jubileumdag met een interessant programma. Op deze dag nemen we je mee in de ontwikkelingen van de afgelopen dertig jaar. Verder delen we ons beeld van de toekomst van de sector samen met trendwatcher Richard van Hooijdonk.
Meld je vast aan, wij kijken uit naar je komst!


6 Tips voor optimaal inkuil management

dinsdag, 2 mei 2017

In maart hebben we een “warme” periode gehad waarin het gras behoorlijk groeide. Uit grasmetingen bleek dat het gras in het zuiden groeide met 100 kg ds/ha. De laatste dagen hebben we echter te maken met veel lagere temperaturen met zelfs een paar nachten met nachtvorst. Hierdoor is de grasgroei behoorlijk afgenomen. Bij nachttemperaturen lager dan 6-8°C stopt de omzetting van suikers naar ruwe celstof en wordt er geen extra droge stof geproduceerd. Het suikergehalte loopt met dit soort dagen behoorlijk op; elke zonnige dag komen er suikers bij die vervolgens niet omgezet worden. Hierdoor wordt het suikergehalte elke dag hoger.
Lees meer


VIB interview in magazine Maïsteler

woensdag, 15 maart 2017

Lees hieronder het interview met Alidus Hidding en Eelke Sikkema in het magazine Maisteler!

Met maïs meer melkproductie, gezonde koeien en hoogste mineralenefficiëntie

‘Continueteelt maïs heeft zijn langste tijd gehad’

Het is hufterproof, zorgt voor gezonde koeien, veel melkproductie en prima milieuresultaten. VIB adviseurs Alidus Hidding en Eelke Sikkema zijn echte fans van maïs, en houden een pleidooi voor de teelt van CCM. “Meer eiwit in de melk, lagere voerkosten, en met CCM geef je ook nog eens organische stof terug aan de bodem.”

Dit jaar bestaat VIB 30 jaar. Precies het tijdsbestek waarbij de maïsteelt opgang heeft gemaakt in het noorden van het land, waar het adviesbureau gevestigd is. Alidus Hidding kan zich glimlachend de eerste ervaringen met de teelt nog wel herinneren. ”Afgestorven maïs met amper kolven.”

Hoe anders is de situatie nu, con­stateert één van de drie eigenaren van VIB. “Maïs is een vaste waarde in de teelt en voeding.” Tijdens het gesprek wordt Hidding vergezeld door collega Eelke Sikkema, die voeding en voederwinning als spe­cialisme heeft. “Je kan de maïsteelt niet meer op zich bekijken. De teelt is onderdeel van de voeding, van de voederwinning, maar ook van de mestwetgeving. Je hebt overal rekening mee te houden.”

Lees meer