• Nederlands
  • Deutsch
  • English

Blog VIB

VIB gaat samenwerken met dierenarts Jonne Twerda

vrijdag, 4 augustus 2017

Graag stellen wij onze nieuwe collega , Jonne Twerda, aan je voor. Jonne is dierenarts en werkt sinds juni officieel samen met VIB. Jonne heeft zo’n 15 jaar als dierenarts gewerkt in Friesland en Nieuw-Zeeland. Daarnaast heeft hij een bedrijfskundige studie voltooid en enkele jaren buiten de sector gewerkt.

Door deze combinatie van ervaringen heeft hij de volgende visie op diergezondheid op melkveebedrijven ontwikkeld. Jonne gaat ervan uit dat 95% van de problemen bij diergezondheid  en vruchtbaarheid kunnen worden voorkomen door goed management, enkele uitzonderingen daar gelaten. Uiteraard spelen voeding, voermanagement en de opbouw van het rantsoen hierin belangrijke rollen. Het gaat in zijn visie dan ook om het opsporen en benoemen van de kritische punten in het management om de technische (en financiële) resultaten te kunnen verbeteren.

Door de samenwerking met Jonne breidt VIB haar dienstverlening uit. We kunnen nu tevens specialistisch advies geven op het gebied van diergezondheid en vruchtbaarheid. Hierbij ligt de nadruk op het voorkomen (proactief) van problemen.