• Nederlands
  • Deutsch
  • English

Blog VIB

Weidegang blog deel 1: Wel of geen weidegang ?

dinsdag, 10 juli 2018

In deze driedelige blog bespreken we de facetten die komen kijken bij weidegang. Hiermee willen wij je helpen bij het maken van de juiste beslissing en je voorbereiden op het weiden. In dit eerste deel bespreken we de succesfactoren van weidegang.
Lees meer


Blog jongveeopfok deel 2: biestverstrekking en overgang naar melk

dinsdag, 10 april 2018

In dit blog deelt Gert van Maanen zijn kennis omtrent jongvee. Gert heeft naast zijn werk als adviseur bij VIB een vleeskalverenbedrijf. Hierdoor heeft Gert veel kennis omtrent jongveeopfok, die hij graag met je deelt. In deze blog bespreekt Gert de aandachtspunten in de opfok van kalveren om je handvatten aan te reiken ter optimalisatie van jouw jongveeopfok. In deel 2 van dit blog gaat Gert op de biestverstrekking in de eerste dagen en de overgang naar (kunst)melk.
Lees meer


Blog jongveeopfok deel 1: afkalven en huisvesting

vrijdag, 23 maart 2018

In dit blog deelt Gert van Maanen zijn kennis omtrent jongvee. Gert heeft naast zijn werk als adviseur bij VIB een vleeskalverenbedrijf. Hierdoor heeft Gert veel kennis omtrent jongveeopfok, die hij graag met je deelt. In deze blog bespreekt Gert de aandachtspunten in de opfok van kalveren om je handvatten aan te reiken ter optimalisatie van jouw jongveeopfok. Het blog begint vanaf het moment dat het kalf geboren wordt en volgt het kalf gedurende de melkperiode.
Lees meer


Even voorstellen: Wilco Stolwijk

donderdag, 22 maart 2018

Graag stellen wij je onze nieuwe collega Wilco Stolwijk voor. Wilco is per 1 december gestart voor VIB consulting als rantsoenspecialist op ons kantoor in Assen.
Lees meer


VIB in melkveemagazine met Topmaïs!

vrijdag, 22 december 2017

Door het vakblad melkveemagazine zijn wij gevraagd om mee te werken aan het project Topmaïs. Topmaïs is een initiatief van Agrio om kennis te delen met betrekking tot de maïsteelt.

VIB geeft onafhankelijk advies omtrent maisteelt aan drie deelnemers aan dit project. We gaan in op de resultaten van de maisteelt, maar vooral op de gevolgen hiervan op het rantsoen, de koeien, het bouwplan, bemesting, etc.

Onze adviseur Gert van Maanen ging afgelopen week bij ondernemer Bart de Kruijf in Werkhoven op bezoek. Lees hier het verslag: