fbpx
  • Nederlands
  • Deutsch
  • English

 

Workshop Gezond rendement met duurzame landbouw

 

Kun je als melkveehouder op duurzame wijze produceren én voldoende rendement behalen?
Terwijl de Kringloopwijzer voor verschillende initiatieven een bron van bedrijfsresultaten is geworden, is voor veel melkveehouders de Kringloopwijzer niet het middel om te gebruiken bij de realisatie van een duurzamere bedrijfsvoering.

Duurzame Melkveehouderij Drenthe is een van deze initiatieven, maar ook een aantal melkfabrieken gebruiken deze resultaten als meetlat voor hun duurzame melkstromen.
Wil jij meer inzicht in de uitkomsten van de Kringloopwijzer en praktische handvatten om toch met deze uitkomsten aan de slag te gaan?

Wil je een duurzaamheidsslag slaan op je bedrijf, maar wel eentje die ook goed is voor je portemonnee? Meld je dan aan voor deze workshop.

 PROGRAMMA

 
13: 15 uur: Inloop met koffie / thee en wat lekkers
 
13:30 uur: De cijfers uit de Kringloopwijzer, wat zeggen ze eigenlijk?  
Wat zeggen de resultaten uit de resultaten van de Kringloopwijzer nu eigenlijk? En wat betekenen ze voor de duurzaamheidsdoelstellingen op jouw bedrijf? Welke praktische maatregelen kan je nemen om beter te scoren, te voldoen aan eisen die worden gesteld, maar ook interessant zijn voor het rendement van je bedrijf? Aan de hand van praktijkverhaal van deelnemer Johan Mulder uit Wezup, laten we je zien wat goed scorende bedrijven doen en wat jij daarvan kan leren.
14:30 uur Korte pauze
 
14:45 uur Eiwitreductie in rantsoen. Wat is er mogelijk op mijn bedrijf?  
De aangekondigde maatregel om vanaf september minder ruw eiwit in het rantsoen voor melkkoeien toe te staan roept veel afweer en vragen op.  Nog steeds is onduidelijk of en wat er mee gaat gebeuren. Zijn er nog voldoende opties om de melkkoeien een rantsoen voor te schotelen, wat goed melkt? Aan de hand van voorbeeld rantsoenen zullen wij laten zien welke mogelijkheden er zijn bij verschillende bedrijfs- en voerstrategieën.
16: 00 uur Afsluiting  

Bij VIB (lees hier meer over ons) kijken we vooral naar 3 elementen; bodem, voer en koe en de onderlinge verbanden. Dit zetten wij om in praktisch advies.
De gezondheid van de koe staat hierbij voorop en het eigen ruwvoer vormt een belangrijke basis. Een gezonde bodem is daarvoor essentieel.

KOSTEN

 
De bijdrage voor deelname aan deze workshop bedraagt € 195,- .
   
Dit is inclusief;
> een samenvatting van wat er tijdens de workshop besproken is
> 3 voorbeeldrantsoenen (veel gras, veel mais, veel bijproducten)
> én € 100,- korting op een rantsoenoptimalisatie van VIB. 
   
Deze kosten worden vergoed vanuit de uitvoeringsbijdrage* van Duurzame Melkveehouderij Drenthe.
 

TIJD EN LOCATIE

 

DONDERDAG 16 JULI 2020

13.15 tot 16.00 uur

Zalencentrum Meursinge, Westerbork

* Met de uitvoeringsbijdrage kunnen deelnemers aan Duurzame Melkveehouderij Drenthe subsidie krijgen voor deelname aan deze workshop. De workshop dient als scholing over onderdelen uit het duurzaamheidsplan. Klik hier voor meer informatie hierover.