• Nederlands
  • Deutsch
  • English

Onafhankelijk voeradvies

icoon-voeding

VIB geeft onafhankelijk voeradvies voor uw melkvee.

Onze voeradviseurs geven u advies op maat op basis van jarenlange ervaring, onderzoek en analyses. En uiteraard met de gezondheid van uw melkkoeien als uitgangspunt.

Optimale voederwinning

icoon-voederwinning

Wij weten dat een hoge ruwvoerkwaliteit essentieel is voor uw melkveebedrijf.

U wilt uw ruwvoer zo goed mogelijk afstemmen op de behoefte van uw melkkoeien. Ons grondige advies voor het meeste en beste ruwvoer baseren we onder andere op melkvee, wetgeving en regels, uw wensen en onze kennis.

Financieel rendement

icoon-financieel

De VIB adviseur is uw ongebonden klankbord en financiële coach.

Het financieel management van uw melkveebedrijf is geen eenvoudige opgave. Onze financiële specialisten weten wat belangrijk is in de melkveehouderij: meer rendement zonder afbreuk te doen aan de gezondheid van uw melkvee of de kwaliteit van uw bedrijfsvoering.

indexboeren

Ik ben melkveehouder omdat ik vrij wil zijn. Omdat ik op mijn manier wil werken, met en in de natuur. Daarom werk ik samen met mensen die mij snappen. Die mij in mijn waarde laten als zelfstandig, onafhankelijk ondernemer.

Ik wil eerlijk en onafhankelijk advies en niet gebonden aan een product.

Ik wil advies van mensen die breder kijken. Bij VIB noemen ze dat IndeXboeren. Ze kijken niet alleen naar de koe en het rantsoen, maar ook naar de bodem. In de heldere overzichten van IndeXboeren zie ik in één oogopslag hoe het ervoor staat met mijn bedrijf. Met al die gegevens komt VIB met scherpe inzichten, die precies passen bij mijn eigen bedrijfssituatie en managementstijl. Soms bevestigen die mijn eigen ideeën, soms zijn het voor mij nieuwe mogelijkheden.

Kijk, dat is wat ik wil. Eerlijk advies voor de onafhankelijke melkveehouder.

nieuws

Duurzaamheidsproject provincie Drenthe

Wij zijn trots dat we als adviseur mee mogen werken aan het project Duurzame Melkveehouderij Drenthe. Ons advies maakt duidelijk dat duurzaamheid en een verbetering van het bedrijfsresultaat samen kunnen gaan.

Lees meer

Bekalken zonder magnesium

Aflopen jaar hebben wij ons nieuwe adviesconcept Indexboeren geïntroduceerd. Een onderdeel van IndeXboeren is de bodem-indeX. Deze bodem-indeX geeft in één overzicht weer hoe de bodemgesteldheid is. Aan de hand van deze uitkomst krijg je als ondernemer een bekalkingslijst per perceel. Met deze praktische tool kun je de bodemgesteldheid snel (eenvoudig) verbeteren.

Lees meer

team

Dianne Benschop, adviseur Nederland

“De gezondheid van de koe heeft mijn prioriteit”