• Nederlands
  • Deutsch
  • English

Nieuws

Hittestress

dinsdag, 4 september 2018

De zomerperiode is een periode waarin alertheid geboden is. Het weer kan omslaan en temperaturen kunnen snel oplopen. De temperatuur heeft veel invloed op de koe. Een koe gedijt het beste bij een temperatuur tussen -5 en +18 graden Celsius.

Lees meer


Weidegang blog deel 1: Wel of geen weidegang ?

dinsdag, 10 juli 2018

In deze driedelige blog bespreken we de facetten die komen kijken bij weidegang. Hiermee willen wij je helpen bij het maken van de juiste beslissing en je voorbereiden op het weiden. In dit eerste deel bespreken we de succesfactoren van weidegang.
Lees meer


Blog jongveeopfok deel 2: biestverstrekking en overgang naar melk

dinsdag, 10 april 2018

In dit blog deelt Gert van Maanen zijn kennis omtrent jongvee. Gert heeft naast zijn werk als adviseur bij VIB een vleeskalverenbedrijf. Hierdoor heeft Gert veel kennis omtrent jongveeopfok, die hij graag met je deelt. In deze blog bespreekt Gert de aandachtspunten in de opfok van kalveren om je handvatten aan te reiken ter optimalisatie van jouw jongveeopfok. In deel 2 van dit blog gaat Gert op de biestverstrekking in de eerste dagen en de overgang naar (kunst)melk.
Lees meer


Blog jongveeopfok deel 1: afkalven en huisvesting

vrijdag, 23 maart 2018

In dit blog deelt Gert van Maanen zijn kennis omtrent jongvee. Gert heeft naast zijn werk als adviseur bij VIB een vleeskalverenbedrijf. Hierdoor heeft Gert veel kennis omtrent jongveeopfok, die hij graag met je deelt. In deze blog bespreekt Gert de aandachtspunten in de opfok van kalveren om je handvatten aan te reiken ter optimalisatie van jouw jongveeopfok. Het blog begint vanaf het moment dat het kalf geboren wordt en volgt het kalf gedurende de melkperiode.
Lees meer


VIB in de media: Maïsteler

donderdag, 22 maart 2018

VIB stond afgelopen maand in de Maïsteler met een interessante visie op het inzetten CCM. Silomaïs vervangen door CCM levert op een bedrijf met 120 melkkoeien (30 kg FCM en jaarrond op stal in voorbeeld rantsoen) een besparing op van 11.300 euro aan voerkosten. Het is bovendien een interessant rantsoen voor bedrijven die VLOG melk produceren.

Lees meer