• Nederlands
  • Deutsch
  • English

Over VIB

VIB  is een internationaal onafhankelijk strategisch adviesbureau voor de moderne melkveehouderij. Vanuit de filosofie “structurele verbeteringen van bedrijfsresultaten” is VIB  in 1987 ontstaan onder de naam Veeteeltkundig Ingenieurs Bureau.

Wat begon met expertise op het gebied van veevoeding is uitgegroeid tot een strategisch adviesbureau die met de modules voeding, voederwinning en financieel de agrarisch ondernemer ondersteunt.

Wij geloven dat ons advies het verschil maakt. Door de oplossingsgerichte instelling werken wij met veel passie aan diverse vraagstukken. Het onderscheid zit in de benadering, VIB zoekt naar de oorzaak waardoor problemen structureel worden opgelost. Het doel: structurele verbetering van de bedrijfsresultaten.

Missie en visie

VIB  is dé sparring partner voor de moderne melkveehouder. Wij geloven in het vinden van oplossingen in de praktijk, niet in theorie. Onze advisering maakt het verschil door maatwerk en een praktijk gerichte aanpak. VIB  gaat ervan uit dat elk bedrijf anders functioneert. Geen standaardadvisering maar gericht advies waarbij wij samen met onze clientèle de doelstellingen bepalen.

Als onafhankelijk kenniscentrum geloven wij dat het verbreden van de kennis van onze cliënten een key-element is in het verbeteren van bedrijfsresultaten. Tijdens een uitvoerig intakegesprek leren wij onze clientèle en hun wensen goed kennen. Gezamenlijk komen wij tot een plan van aanpak. Om de gewenste resultaten te behalen is het van groot belang om de oorzaak van een probleem te achterhalen. Zodra de situatie duidelijk is wordt het stappenplan uitgewerkt. Gedurende het traject is de ondernemer “in control” over de voortgang. Uiteraard houden wij het resultaat voor ogen en zorgen wij ervoor dat het juiste plan van aanpak wordt gehanteerd.

De expertise van VIB  bestaat uit: Voeding, Voederwinning en Financieel

De combinatie van deze drie modules resulteert in een afgestemd advies. Dit unieke concept maakt het advies compleet en voorkomt tegenstrijdige advisering van verschillende partijen. Advisering per module behoort ook tot de mogelijkheden. Met onze begeleiding streven wij naar een evenwichtige bedrijfsvoering, afgestemd op de wensen van onze clientèle.

Onze klanten

VIB werkt voor melkveehouders in Nederland, België, Duitsland, Denemarken, Roemenië en Canada. Door haar brede kennis werkt VIB tevens samen met verschillende partijen die werkzaam zijn in de melkveehouderij. Enkele voorbeelden hiervan zijn mengvoerbedrijven, leveranciers van supplementen, dierenartsen en loonwerkbedrijven.

Benieuwd naar de ervaringen van onze klanten? 

Max van Mensvoort, melkveebedrijf 190 koeien

“Vanaf 2007 hebben wij VIB ingeschakeld voor de begeleiding op het gebied van voeding. Later is deze advisering uitgebreid met de modules voederwinning en financieel. De reden dat wij VIB hebben ingeschakeld is hun goede kennis van zaken. Wat mij verder aanspreekt is hun praktische benadering. Onze voedingsadviseur, Alidus, gaat altijd eerst de stal in tijdens het bedrijfsbezoek. Hij pakt het voer wat voor het voerhek ligt en ruikt en voelt om de kwaliteit te kunnen bepalen. Hij kijkt naar de conditie van de koeien en bespreekt met mij wat hij waarneemt.

Verder zijn wij, samen met VIB, actief in onze graslandverbetering. En de resultaten zijn er! De productiviteit van ons grasland is behoorlijk gestegen. Ook hier heeft het VIB een praktische benadering. We gaan samen met de adviseur het grasland in om het grasland te scoren. Hiervan leer je veel over je grasland.

Ter ondersteuning van mijn strategische keuzes heb ik Jan Hamming van VIB financieel ingeschakeld. Hij zorgt dat ik scherp blijf op de verschillende aspecten binnen de bedrijfsvoering. Hierdoor weet ik exact waar ik sta. Dit versterkt mijn positie richting leveranciers, wat mij direct financieel voordeel oplevert.”

Het team

marcel ellens 700

Marcel Ellens, adviseur Duitsland

mellens@vibconsulting.nl| + 49 (0) 178 20 32 434